США обговорюють з Україною довгострокові цілі Курської операції

Поминальная служба в Украине
Поминальная служба в Украине

Сполучені Штати обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, де ЗСУ продемонстрували творчий підхід і бойову доблесть, заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Генерал Патрік Райдер повідомив, що продовжують обговорювати з українцями їхні цілі. Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ в Курській області проведено для створення буферної зони. У зв'язку з цим проводяться розмови з українцями, щоб дізнатися більше про їхні цілі.

Генерал наголосив на тому, що Сполучені Штати зосереджені на підтримці України як вільної і суверенної країни, здатної протистояти російській агресії у майбутньому. Пентагон планує продовжувати підтримувати Україну у довгостроковій перспективі.

Речник Пентагону констатує, що ЗСУ в Курську змусили росіян відбиватися, що є свідченням їхньої творчого підходу і бойової доблесті. Проте стосовно довгострокових цілей всі ще проводяться обговорення з українцями.

Райдер підтверджує, що РФ перекинула невелику кількість військ у Курську область для реагування. Проте, американська політика використання засобів ураження дальнього радіусу дії для ударів углиб Росії не змінилася. Пентагон не вказує на деталі вибору сил і засобів, які Україна використовує у своїх операціях.

Також, в понеділок міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою, навчання українських військових та підготовку до засідання Контактної групи з питань оборони України в форматі "Рамштайн", яке відбудеться у вересні.

Джерело: Укрінформ

Читайте також