США закликали союзників надати Україні всі можливі ППО

США закликали союзників надати Україні ППО
США закликали союзників надати Україні ППО

США закликають союзників НАТО допомогти Україні надати їй всі можливі протиракетні системи, які вони можуть поділитися. Про це заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван. Він наголосив на тому, що ППО є найефективнішим способом захисту неба та закликав кожного союзника надавати будь-які доступні системи.

"Наша позиція полягає в тому, що давайте надамо ППО Україні, це найефективніший спосіб захистити небо. Ось чому ми закликали кожного союзника – надайте будь-яку систему, яку ви можете надати", - сказав Салліван.

Радник відповідав на запитання щодо заяви польського міністра, який заявив, що Польща не буде збивати російські ракети, що летять через Україну, якщо НАТО не прийме відповідне рішення. Салліван також зазначив, що Білий дім вважає потужне ППО найкращим способом зупинити російські повітряні сили.

Речник Пентагону Пет Райдер відповів на питання щодо розгортання протиракетних систем в Україні, оголошених президентом Джо Байденом під час саміту НАТО. Він заявив, що не може розголошувати терміни розгортання, але Пентагон працює з українськими партнерами для якомога швидшого доставлення цих систем.

Райдер зазначив, що розуміє нагальність цього питання в контексті жахливих ракетних ударів, завданих Росією, один з яких призвів до трагедії в дитячій лікарні. Він додав, що надання ППО Україні є важливим пріоритетом для США і вони продовжать співпрацювати зі своїми союзниками та партнерами для захисту України та її народу.

Джерело: Голос Америки

Читайте також