Стало відомо, коли школярі вийдуть на навчання в Одесі

школярі навчаються в Одесі
школярі навчаються в Одесі

У школах Одеської області навчання почнеться 2 вересня

Зазначений пізніший початок навчального року пов'язаний з тим, що 1 вересня припадає на вихідний день - неділю. Про це повідомив директор департаменту освіти й науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак.

Одещина розпочинає 1 вересня. Зважаючи, що цьогоріч ця дата припадає на неділю, а це вихідний день, то стартуємо 2 вересня. Ніякі рішення педрад чи засновників про початок занять у серпні! Тим паче треба враховувати температурний режим влітку в нашій області.

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий раніше заявив, що навчальний рік у школах цього року не буде починатись раніше, проте є можливість внесення змін у розклади занять.

У Львові навчальний рік 2024-2025 в школах розпочнеться на два тижні раніше - 19 серпня, через складну ситуацію в енергосистемі.

Зазначимо, що до кінця 2024 року планується побудувати 10 підземних шкіл на території Запорізької області. Зараз будівництво розпочали в п'яти з них.

Також варто зазначити, що понад 25% дітей, які мешкають в Україні, не мають змоги навчатися повноцінно через військові дії та постійні обстріли Росії.

Читайте також