Столтенберг оцінив, чи можуть Україну запросити до НАТО у липні

Україна не отримає запрошення до НАТО на саміті Альянсу в липні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення про запрошення України до членства Альянсу не буде ухвалено під час саміту в Вашингтоні. Для такого рішення потрібно одноголосне погодження всіх 32 країн Альянсу.

Проте, Столтенберг підкреслив, що НАТО зробить все можливе, щоб наблизити Україну до членства та забезпечити її взаємосумісність з Альянсом.

"Я дійсно переконаний, що законне місце України - в НАТО. Ми працюємо напружено, щоб Україна стала членом цього Альянсу. Для такого рішення нам потрібен консенсус усіх 32-х членів", - сказав він.

Столтенберг також висловив надію, що Україна зможе наблизитися до членства в НАТО та стати повноправним членом якнайшвидше.

Він зауважив, що в даний час зусилля НАТО спрямовані на забезпечення взаємосумісності України з Альянсом та допомогу відповідності вимогам.

Загалом, Столтенберг відзначив важливі рішення саміту НАТО у Вільнюсі, включаючи скасування етапу виконання Плану дій щодо членства для України і створення Ради Україна-НАТО. Він також зазначив, що НАТО надає військову допомогу Україні для зміцнення її обороноздатності.

Президент України Володимир Зеленський раніше зазначив, що міць української армії залежить від декількох факторів.