Столтенберг сказав, чи допомагає КНДР Росії вести війну в Україні

Столтенберг зустрічається з лідерами України та Росії
Столтенберг зустрічається з лідерами України та Росії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія отримує значну військову підтримку від Північної Кореї у війні проти України.

За його словами, немає жодних сумнівів щодо цієї підтримки. Генсек заявив, що Північноатлантичний альянс стурбований можливою взаємодією між Москвою та Пхеньяном. Він зауважив, що Росія може надавати технічну допомогу Північній Кореї у розробці зброї або постачанні різних видів озброєння.

Генсек наголосив, що країни-члени НАТО хвилюються через можливу підтримку Росією ракетних та ядерних програм Північної Кореї в обмін на отримання зброї. Враховуючи також підтримку Росії з боку Китаю, Північної Кореї та Ірану.

Столтенберг також підкреслив важливість партнерства НАТО з Японією для подолання викликів безпеки в Європі та Азії. Альянс планує проводити спільні навчання з Японією у різних галузях, від морського до кіберпростору.

Крім того, генеральний секретар повторив слова прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішиди, що те, що відбувається в Україні сьогодні, може статися в Азії. Він додав, що всі демократичні країни повинні протистояти перемозі російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше Столтенберг наголосив на наслідках можливої поразки США та НАТО в Україні.

Читайте також