Столтенберг звернувся до союзників через затримки військової допомоги: Україна просто не може чекати

НАТО закликає надати військову допомогу Україні в боротьбі з російськими загарбниками.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з президентом Фінляндії Олександром Стуббом закликав союзників пришвидшити постачання військової допомоги. Особлива увага має бути приділена протиповітряній обороні та боєприпасам, які ЗСУ дуже потребують.

"Україна просто не може чекати. Їй потрібна протиповітряна оборона, боєприпаси та допомога. Негайно", - заявив Столтенберг.

Він також зазначив, що затримки у постачанні військової допомоги дають можливість російським ракетам атакувати більше цілей і наділяють їх потужністю "давити вздовж лінії фронту".

Генсек НАТО наголосив, що Альянс працює над надійною та передбачуваною допомогою для України, щоб зменшити залежність від добровільних внесків і збільшити роль НАТО.

"Москва має зрозуміти, що вона не може чекати на них, і тому пакет для України з передбачуваною та надійною підтримкою - це те, над чим ми зараз працюємо в НАТО", - додав Столтенберг.

Раніше президент Володимир Зеленський звернувся до партнерів з проханням надати допомогу Україні і наголосив, що затримки і дефіцит військової допомоги роблять перемогу над Путіним неможливою.