Субсидії на комуналку з 1 серпня: кому доведеться наново подавати документи

Руки с документами на фоні квитків
Руки с документами на фоні квитків

Українці продовжать отримувати житлові субсидії у 2024 році

У серпні 2024 року українці можуть продовжувати отримувати житлові субсидії, адаптовані до неопалювального сезону. Цю інформацію повідомляє видання NV. За даними видання, для більшості одержувачів процес отримання субсидій буде максимально спрощений. Пенсійний фонд автоматично перерахує розмір субсидії на основі наявних даних про майновий стан та склад домогосподарства.

Це означає, що більшість громадян не потребуватимуть робити додаткові звернення або подавати нові документи. Однак, деякі категорії громадян повинні особисто звернутися до ПФУ з заявою та декларацією про свої доходи та витрати.

Це стосується:

  • Орендарів житла, які самостійно оплачують комунальні послуги
  • Домогосподарств, у складі яких є внутрішньо переміщені особи
  • Випадків, коли кількість фактично проживаючих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих
  • Претендентів на субсидію для придбання зрідженого газу, твердого та рідкого палива
  • Тих, кому в опалювальний сезон субсидію було призначено у розмірі 0,00 грн.

<blockquote>Особливу увагу слід приділити змінам для жителів тимчасово окупованих територій або зон активних бойових дій. Якщо вони з початку повномасштабного вторгнення не зверталися по перепризначення субсидії або пільги, їм необхідно подати відповідну заяву до 1 липня 2024 року, щоб продовжити отримання виплат.

Важливо пам'ятати, що подання заяви після 1 липня призведе до нарахування субсидії з місяця звернення, а не з початку неопалювального сезону (1 травня).

Раніше ПФУ уточнив нові правила призначення житлової субсидії.

Читайте також