Суд продовжив запобіжний захід львівському бізнесмену Гринкевичу

Львівського підприємця Ігоря Гринкевича, який є фігурантом справи про постачання неякісного одягу та білизни для Збройних сил України, суд продовжив перебувати під вартою ще на один місяць, до 29 березня. Про це повідомляє «Суспільне».

Рішення про продовження запобіжного заходу було ухвалено 23 лютого.

Це рішення було прийнято через день після того, як Київський апеляційний суд відхилив скаргу захисту фігуранта на рішення столичного Печерського райсуду щодо запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 429 тисяч гривень.

Варто нагадати, що в січні в справі Ігоря Гринкевича та його сина, яких спочатку звинуватили у розкраданні 1 млрд грн на виконанні державного замовлення на постачання військової форми, сталася зміна кваліфікації. Статтю про розкрадання змінили на «шахрайство».

Обох Гринкевичів було затримано через порушення контрактів Міноборони на постачання військової форми. З Ігоря Гринкевича був обраний запобіжний захід в арешті з можливістю внесення застави майже на 430 млн грн. Роман Гринкевича суд також заарештував, встановивши розмір застави у 500 млн грн.

Адвокати стверджують, що такі запобіжні заходи є необґрунтованими і будуть оскаржуватися.

Судові засідання по апеляції на запобіжні заходи для Гринкевичів вже кілька разів переносилися. Останній раз – через хворобу судді.

За даними ЗМІ, в «справі Гринкевичів» серед представників Міноборони немає жодного фігуранта.