Сунак закликав Захід конфіскувати російські активи на користь України

Сунак закликав конфіскувати російські активи в зв'язку з вторгненням в Україну

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав західні країни бути "більш сміливими" у питанні конфіскації російських активів, заморожених на Заході у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Про це Сунак написав у статті, опублікованій у британському виданні The Sunday Times. Він зазначив, що "ми повинні бути сміливішими щодо завдання удару по російській воєнній економіці... І ми повинні бути сміливішими щодо конфіскації сотень мільярдів заморожених російських активів".

"Це починається з [конфіскації] відсотків на мільярдні суми, які збирають ці активи, та відправлення їх замість цього в Україну. А потім, разом з G7, ми повинні знайти законні способи конфіскувати самі активи й передати ці кошти в Україну", - додав він.

Коментарі британського прем'єр-міністра були опубліковані на тлі обіцянок лідерів країн G7 у розмові з президентом України Володимиром Зеленським 24 лютого, серед іншого, вивчити "всі можливі шляхи, за допомогою яких знерухомлені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України". Країни G7 також підтвердили, що вже заморожені російські активи залишатимуться такими, допоки Росія "не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні".

Сунак також зазначив, що країни заходу повинні піти далі у запровадженні санкцій, щоб "похитнути" переконання президента Росії Володимира Путіна, "що він може просто перечекати нас".

У своїй статті Сунак також закликав США продовжувати надавати фінансову та військову підтримку Україні.

"Ми ніколи не повинні недооцінювати те, що Америка зробила для України та для євроатлантичної безпеки. Я закликаю їх продовжувати цю підтримку, і я впевнений, що вони це зроблять", - написав він.

Джерело: Голос Америки