Швеція може розмістити війська у Фінляндії в межах місії НАТО

Швеція розміщує війська у Фінляндії
Швеція розміщує війська у Фінляндії

Швеція розглядає можливість участі в місії НАТО у Фінляндії

Шведський міністр закордонних справ Тобіас Більстрьом підтвердив, що Швеція розглядає можливу участь у місії НАТО, що передбачатиме військову присутність у Фінляндії, але остаточного рішення поки не ухвалила.

За словами голови МЗС Швеції, його країна розглядає участь в операції Альянсу з військовою присутністю у Фінляндії, й це питання перебуває на стадії підготовки.

Більстрьом зазначив, що у шведському уряді "в принципі є позитивне ставлення" до цієї ідеї, але деталі коментувати він відмовився.

Водночас посадовець зазначив, що Фінляндія та Швеція вже вкрай тісно співпрацюють у галузі оборони, а після вступу Фінляндії в НАТО ця співпраця лише посилилась та посилила стабільність у регіоні.

Минулого тижня Фінляндія офіційно підтвердила, що веде пере переговори з кількома країнами-членами Північноатлантичного альянсу про розгортання їхніх військ на фінській території.

У Гельсінкі очікують, що дискусії стосовно цього питання триватимуть восени та взимку, а наступна зустріч міністрів оборони країн НАТО, де може бути ухвалене рішення, відбудеться в лютому 2025 року.

Джерело: Європейська правда

Читайте також