Швейцарія розкрила фінальний список учасників Глобального саміту миру

Глобальний саміт миру в Швейцарії
Глобальний саміт миру в Швейцарії

Остаточний перелік учасників Глобального саміту миру

Федеральна рада Швейцарії оприлюднила перелік країн-учасниць Глобального саміту миру, який пройде у червні 2024 року. За інформацією швейцарської влади, у заході візьмуть участь представники 92 держав, з яких 57 будуть на найвищому рівні – президентами або прем'єр-міністрами.

Додатково, ще 29 країн направлять на саміт своїх міністрів, більшість з яких є очільниками МЗС. Шість держав – Індонезія, Ізраїль, ОАЕ, Південна Африка, Філіппіни та Бразилія – будуть представлені послами. Також Бразилія і Святий Престол матимуть статус спостерігачів, а не учасників саміту.

Серед міжнародних організацій на заході також будуть присутні представники Ради Європи, ОБСЄ, Організації американських держав та ключових інституцій ЄС. ООН і Вселенський патріархат також будуть мати статус спостерігачів. Делегація з Китаю не братиме участі в саміті.

Зазначимо, що перед зустріччю у Швейцарії було внесено зміни в підсумковий документ саміту, щоб уникнути небажаних наслідків для України. Проте, деякі держави все ж відмовилися від поїздки до Швейцарії після цих змін.

Нагадаємо, Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру: перша заява.

Читайте також