ТЦК перевірять 37 пунктів під час оновлення даних військовозобов'язаних: подробиці

ТЦК перевіряє військовозобов'язаних: подробиці
ТЦК перевіряє військовозобов'язаних: подробиці

Усі військовозобов'язані громадяни України повинні оновити свої військово-облікові дані до 16 липня 2024 року з метою виконання нового закону про мобілізацію. Про це повідомляє видання "Телеграф".

В територіальних центрах комплектування (ТЦК) будуть перевірятися особисті дані, склад сім'ї, спеціальність, освіта та інші відомості військовозобов'язаних. Відповідно до закону "Про єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів", ідентифікація проводиться за 37 пунктами, повідомив представник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Варто зазначити, що військово-облікові документи включають не лише військовий квиток, а й посвідчення про приписку до призовної ділянки, посвідчення офіцера запасу та тимчасове посвідчення військовозобов'язанного.

Міністерство оборони України не планує продовжувати термін обов'язкового поновлення даних, вважаючи, що 60 днів достатньо для виконання цієї вимоги. За невиконання вимог щодо оновлення даних передбачено штраф у розмірі 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше українцям розвінчали популярні міфи про оновлення даних через "Резерв+".

Читайте також