Теракт у "Крокусі": Британія застерегла Путіна

У Великій Британії попередили Путіна від використання теракту в Підмосков'ї як приводу для посилення війни проти України

За даними The Telegraph, лідер Кремля Володимир Путін був попереджений високопосадовцем з питань безпеки у британському уряді щодо використання можливого теракту в Підмосков'ї як приводу для посилення конфлікту з Україною.

За словами джерела видання, Путін стверджував, що терористам забезпечили "вікно" для перетину кордону з Україною. Однак, такі заяви диктатора це його спроба обманути росіян, стверджуючи, що в Росії немає змови.

"Він (Путін, - ред) не повинен використовувати цей вигаданий зв'язок як будь-яке виправдання для посилення незаконної війни в Україні", - заявило джерело The Telegraph.

Алісія Кернс, голова Комітету із закордонних справ Палати громад, також підкреслила, що російська пропаганда активно поширює фейкові відеозаписи з українськими чиновниками, які, як стверджують, підтверджують причетність України до теракту. Мета таких дезінформаційних матеріалів - надати Путіну привід для подальшої агресії проти України.

"Не існує ніякої доказової бази для того, щоб утверджувати, що Україна причетна до теракту", - заявила Кернс.

Раніше в ГУР Міноборони України пояснили, що теракт у Москві є провокацією російських спецслужб за наказом Путіна.