Тікали у Придністровʼя. На Одещині перекрили лазівку для ухилянтів

У Одесі поліція припинила роботу нелегальної схеми переправляння ухилянтів через Придністров'я

На Одещині поліцейські зламали незаконну схему перетину кордону через невизнану Придністров'я. Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

«До складу злочинного угрупування входили четверо мешканців села Кучурган, яке знаходиться на кордоні з тимчасово окупованою частиною Молдови. Для знаходження клієнтів спільники створили телеграм-канал, де надавали інструкції про час, місце та умови перетину», - повідомила поліція.

За даними правоохоронців, фігуранти угрупування домовлялися з потенційними клієнтами про зустріч і приводили їх до приватного будинку біля місця нелегального перетину. Вони залучали громадянина Молдови, який нічним часом переправляв ухилянтів через Кучурганське водосховище на своєму катері. Вартість такої послуги становила від 7 до 10 тисяч доларів, залежно від терміновості виїзду. Оплата проводилася криптовалютою.

Злочинці дуже ретельно перевіряли осіб, які зверталися до них для перетину кордону, постійно змінювали мобільні телефони та номери сім-карт, але це не завадило слідчим Нацполіції встановити злочинців і затримати їх при спробі незаконної перевезення за межі України п'ятдесятьох ухильників від призовного віку.

Поліція провела обшуки, під час яких було вилучено мобільні телефони з доказами вчинення злочинів. Один з організаторів нелегальної переправи через кордон був оголошений підозрюваним (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, за якою передбачена до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна).

Досудове розслідування триває, зараз поліція встановлює місцезнаходження інших учасників злочину та вирішує питання про обвинувачення та запобіжні заходи.