Тимчасовий прихисток для українців: Велика Британія ухвалила нове рішення

У МВС Британії оголошено продовження дії особливих віз для українців, які отримали тимчасовий прихисток після вторгнення Росії. З початку 2025 року ці візи будуть діяти ще на 18 місяців. Про це повідомляє BBC.

Спочатку українським біженцям було встановлено спеціальні візи з трьохрічним терміном. Перші такі візи були видані в березні 2022 року і закінчувалися у березні 2025 року. Вони надавали біженцям можливість працювати в Великій Британії, отримувати освіту, медичну допомогу та соціальні пільги.

Тепер українці, які отримали право на притулок за програмами "Дома для України" і "Українська сімейна програма", зможуть подавати заявки на продовження візи на 18 місяців за три місяці до закінчення терміну дії візи.

Також повідомляється, що на продовження візи матимуть право і ті біженці, які отримали притулок в країні без участі в цих програмах. З моменту запуску програм для українців, Британія надала притулок понад 283 тисячам осіб, багато з них було розміщено в сім'ях на території країни.

Крім того, в місті Свонсі в Британії автомобіль збив на смерть 40-річну українську біженку Тетяну Мартинову з Харкова. Тетяна Мартинова виїхала до Великої Британії разом зі своїм 13-річним сином Іллею у липні 2022 року через вторгнення Росії. Поліція Південного Уельсу повідомила, що жінка загинула в результаті ДТП, коли йшла по вулиці в середу, 31 січня.

Деталі ДТП наразі з'ясовуються.