Тиск зростає: чи зможе Захід змусити Зеленського розпочати переговори з Путіном

Зображення преговорів Путіна і Зеленського
Зображення преговорів Путіна і Зеленського

Президент України Володимир Зеленський може розглянути можливість переговорів з Росією через складну ситуацію на фронті і затримку поставок зброї від західних партнерів. Про це повідомляє німецьке видання WELT.

Низка факторів може змусити президента України Володимира Зеленського розглянути можливість переговорів з Росією, незважаючи на попередні заяви про неможливість такого кроку.

На фронті українські сили зіткнулися з нестачею особового складу, зброї і боєприпасів. Особливо напружена ситуація на Донеччині, де російські військові ведуть наступ на семи напрямках.

Постачання зброї та боєприпасів від західних партнерів повільні, а деякі країни не готові збільшувати військову допомогу. Це створює додатковий тиск на українське керівництво.

Паралельно із цим західні партнери України демонструють певну втому від війни. Постачання зброї та боєприпасів уповільнюються, а деякі країни взагалі не готові збільшувати обсяги військової допомоги. Це чинить додатковий тиск на українське керівництво.

Крім того, Київ проводить дипломатичні маневри і відвідав міністр закордонних справ України Китай. Видання припускає, що це може бути кроком у напрямку пошуку нових шляхів урегулювання конфлікту.

Західні дипломати намагаються переконати українське керівництво прийняти територіальні втрати, зокрема щодо Криму. Ця позиція викликає суперечки як в Україні, так і на міжнародній арені.

Україна опинилася під тиском зовнішніх і внутрішніх факторів. Зеленський знаходиться перед вибором стратегії ведення війни та можливості дипломатичного врегулювання конфлікту.

Читайте також