Торгівельна війна: ЄС боляче вдарить по електромобілям з Китаю

ЄС вдарить по електромобілям з Китаю
ЄС вдарить по електромобілям з Китаю

Європейська Комісія запроваджує тимчасові тарифи для китайських виробників електромобілів, через що вони зіткнуться з додатковими зборами в розмірі близько 25%. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Особа, знайома з дискусіями в Брюсселі, повідомила, що цифри ще не остаточні. Офіційні особи з кількох держав-членів ЄС заявили про очікування, що мита становитимуть 25%, а деякі компанії можуть зіткнутися з ще більшими витратами на імпорт", - йдеться в повідомленні.

Було розпочато розслідування китайських субсидій на електромобілі минулого року. Очікується, що тарифи запровадять близько 4 липня.

Китай уже попередив, що вживе заходів у відповідь в сферах сільського господарства, авіації та автомобілів з великими двигунами.

Акції китайських виробників електромобілів в Гонконзі знизилися перед рішенням ЄС. Цього тижня акції Geely Automobile Holdings Ltd. і Xpeng Inc. знизилися на 8%, а лідер сектору BYD Co. втратив близько 3%.

Вищі ставки тарифів, починаючи з 10%, вплинуть не тільки на китайських автовиробників, таких як BYD і Geely, але і на західних автовиробників, на чолі з Tesla Inc., яка постачає Model 3 з Шанхаю до Європи, а також BMW AG і Renault SA.

Наразі збір на імпорт легкових автомобілів з Європи до Китаю становить 15%.

Джерело: УНІАН

Читайте також