Туреччина виходить на енергетичний ринок Східної Африки: інвестує в пошук нафти і газу біля узбережжя Сомалі

Дослідження нафтових і газових родовищ поблизу Сомалі
Дослідження нафтових і газових родовищ поблизу Сомалі

Туреччина відіслала до узбережжя Сомалі своє дослідницьке судно Oruç Reis, яке буде проводити розвідку покладів нафти та газу. За судном супроводжують два фрегати Військово-морських сил Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

"Сподіваюся, що ви продемонструєте турецько-сомалійське братерство у відкритому морі як нашими фрегатами, так і нашими кораблями підтримки. Я бажаю вам успіху... Вірю, що ми разом з нашими сомалійськими братами зробимо дуже важливий крок у наших сейсмічних дослідженнях та бурових роботах", - звернувся до екіпажів кораблів президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Дослідницьке судно дістанеться до узбережжя Сомалі наприкінці жовтня. Згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним міністерством енергетики та природних ресурсів Туреччини й міністерством нафти та мінеральних ресурсів Сомалі у березні цього року, розвідку вуглеводнів буде проводити саме це судно.

Сейсмічні дослідження та пошук нафти та природного газу будуть виконуватись у трьох ліцензованих морських ділянках, кожна з площею 5 тисяч квадратних кілометрів. Місію планується проводити протягом семи місяців. Після аналізу отриманих даних у Анкарі, будуть розпочаті бурові роботи у визначених місцях в залежності від результатів.

Під час місії судно Oruç Reis будуть супроводжувати два фрегати Військово-морських сил Туреччини, а також корабель підтримки Zağanos Paşa, корабель-платформа підтримки Sancar і корабель стеження Ataman.

Кораблі пройдуть до узбережжя Сомалі через Середземне море, Суецький канал і Червоне море.

Читайте також