У Башкортостані росіяни лягають під автозаки, щоб звільнити затриманих

Масштабні мітинги на підтримку Фаїля Алсинова

Уфа стала свідком масових мітингів на підтримку засудженого громадського активіста Фаїля Алсинова. Протестувальники намагалися звільнити затриманих і лягали під колеса автозаку. ОМОН почав затримувати протестувальників.

На площі Салавата Юлаєва зібралося близько 2 тисяч осіб, які виразили свою незгоду з рішенням суду. Сутички із силовиками не заставили себе чекати. ОМОН затримує мітингувальників і кидає до автозаку, але протестувальники намагалися спробувати затримати транспорт з затриманими.

Деякі мітингувальники лягали на дорогу, щоб не допустити виїзду автозаку. Проте силовики суворо реагували, захоплюючи їх за ноги і відтягуючи вбік. Незважаючи на опір протестувальників, автобус із затриманими виїхав із площі.

Раніше, 17 січня, у Башкортостані відбувся багатотисячний мітинг проти рішення суду щодо Фаїля Алсинова. Сутички з ОМОНом не уникнулися, адже силовики застосовували кийки та сльозогінний газ. Протестувальники закликали своїх земляків, які воюють в Україні, повернутися додому, наголошуючи на тому, що їх народ б'ють палицями ОМОН та Росгвардія.

Читайте також:

  • Чи запалає Башкортостан? Тривожний сигнал для Путіна
  • Башкирія. Точка неповернення у беззаконні давно пройдена
  • Протести в РФ. Коли ситуація реально вибухне?