У болоті знайшли древні будівлі

Древні будівлі біля болота
Древні будівлі біля болота

В Ла-Драга, Каталонія, виявлено стовідсотково збережені дерев'яні конструкції, завдяки високій вологості у місцевості. Згідно зі звітом Heritage Daily, ці споруди, які належать до епохи неоліту, мають 7,3 тисячі років.

Ці споруди складаються, переважно, з великих дерев'яних дошок, довжиною понад три метри, і вони займають практично всю площу розкопаної території. Дослідники дослідного проєкту, а саме Тоні Паломо, Ракель Піке і Ксав'єр Террадас, очікують, що процес розкопок дозволить зробити точні інтерпретації щодо форми, техніки будівництва та часу створення цих споруд, а також їхніх зв'язків з іншими розкопками, здійсненими раніше.

Крім того, на західному березі озера, археологи продовжують пошуки інших доказів колишнього проживання людей в цьому районі. Доктор Жорді Ревельєс, дослідник в IPHES-CERCA заявив: "Проведені зондування дозволили нам задокументувати дуже цікаві ознаки, які допоможуть нам відтворити картина проживання в давні часи".

Неподалік Сарагоси археологи виявили тисячолітнє ісламське поховання та понад 400 античних гробниць. Відомо, що маври, арабські і берберські війська, завдали вторгнення на Піренейський півострів та захопили його у 711 році. Ця знахідка свідчить про те, що Таусте мава поселення вже з'явилося майже одразу після прибуття мусульман до Іспанії.

Читайте також