У Чехії не виключають сценарій замороження війни в Україні

Замороження війни в Україні є дуже небезпечним сценарієм.

Але його "треба тримати в голові". Про це на нараді чеських послів заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, передає видання Ceske Noviny.

Фіала зазначив, шанси на швидке вирішення конфлікту невеликі і стають дедалі меншими, адже наслідки російської агресії численні, і вони також певною мірою сприяють нервозності, яку відчувають у Чехії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Навіть на думку багатьох аналітиків існує загроза тупикової ситуації і реальність замороженого конфлікту. Я не думаю, що це єдиний сценарій, за яким треба йти, але ми також повинні тримати його в голові і думати про нього в наших стратегіях", сказав глава чеського уряду.

Він також додав, що Чехія повинна продовжувати свою військову та іншу допомогу Україні, а також підтримувати її інтеграцію до ЄС та НАТО, одночасно готуючись до післявоєнної відбудови країни.

Останніми тижнями міжнародна критика контрнаступу Збройних сил України посилилася.

При цьому Міністерство оборони України заявляє, що все йде за планом. Про це в інтерв'ю Bild заявив міністр оборони Олексій Резніков.

За словами Резнікова, український контрнаступ рухається повільно, тому що, на відміну від Росії, Україна хоче захистити життя своїх солдатів і зберегти військову техніку.