У депутата від ОПЗЖ Столара також ідуть обшуки

1 лютого у будинку депутата, обраного від партії "Опозиційна платформа За життя", бізнесмена-забудовника Вадима Столара також ідуть обшуки.

Про це у середу повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко. Слідчі дії проводять у справі про фінансування тероризму.

"У Столара обшуки. Обшук проводить Служба безпеки України. Фінансування тероризму. Зараз і дізнаємось, а за що останні роки був банкет", написав він.

Сам народний депутат поки що не коментує слідчі дії.

Пізніше стало відомо, що обшуки у Столара проходять другий день.

21 січня його не випустили з України при спробі виїхати за кордон. У прикордонників кажуть, що по Столару наразі стоїть заборона на виїзд. Депутат повʼязаний щонайменше з чотирма компаніями-забудовниками. Його діти навчаються в Монако.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нещодавно Столар потрапив у так званий батальйон "Дубай". Поки в Україні триває повномасштабна війна з Росією, чимало політиків гріються на пляжах в ОАЕ. Найбільше прихильників такого відпочинку серед колишньої проросійської партії ОПЗЖ.

Столар є депутатом і членом комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Був депутатом Київської обласної ради V скликання від блоку "Наша Україна", депутатом Київської міської ради VII скликання як самовисуванець у 2014 році.

Нардепа Столара пов'язують з будівельною аферою "Еліта-центр". На початку "нульових" майже 2 тис. осіб придбали квартири у житловому комплексі, який так і не побудували. Крім цього, зі Столаром пов'язують будівництво торговельно-офісного центру над метро "Театральна".

Після того, як Віталій Кличко став мером столиці, Столара деякий час називали "сірим кардиналом Києва". Мовляв, саме він керував містом.

1 лютого у будинку українського олігарха Ігоря Коломойського правоохоронці проводять обшуки. Розслідування стосується махінацій щодо Укртатнафти та Укрнафти, пишуть українські ЗМІ з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах.

Сьогодні у колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова також пройшли обшуки.