У Генштабі розповіли про удари по пунктах управління окупантів та відбиття штурмових дій ворога

За останню добу сталося 75 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив 14 ракетних і 106 авіаційних ударів, а також здійснив 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Уночі була зафіксована атака російських окупантів на Україну, яка включала використання безпілотних літальних апаратів типу "Shahed" та крилатих ракет. Звідки і кому належить ця атака, поки що невідомо.

Ворог не наступав на Куп'янському напрямку.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 8 атак противника в районах Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Роздолівка, Веселе, Спірне Донецької області. Ворог намагався прорвати оборону за допомогою авіаційного вогню.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 15 атак противника в районах Кліщіївка, Богданівка, Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 13 атак противника в районах Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Яснобродівка та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші війська продовжують стримувати ворога в районах Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Побєда, Костянтинівка та Урожайне. Ворог 34 рази вчора спробував прорвати оборону за допомогою авіації.

На Оріхівському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників в районі Роботине Запорізької області за допомогою авіації.

На Херсонському напрямку ворог продовжує намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу були здійснені 2 безуспішні атаки позицій наших військ в районі Кринки Херсонської області.

Силами оборони було нанесено удари по 10 районах зосередження ворожих сил, озброєнню та військовій техніці, а також одному складу противника. Також були здійснені ракетні удари по 1 району зосередження ворожого особового складу, 4 пунктам управління, 2 засобам протиповітряної оборони, 1 артилерійському засобу, 1 станції РЕБ та 1 радіолокаційній станції окупантів.