У ГУР назвали кількість окупаційних військ РФ в Україні

Окупаційну армію РФ в Україні зараз становить 462 тисячі осіб.

Крім того, на тимчасово окупованих українських територіях знаходиться приблизно 35 тисяч осіб Росгвардії, які підтримують окупаційний режим. Про це в інтервʼю для подкасту "(не)Безпечна країна" на Українській правді розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

За його словами, така кількість військ на українських територіях дозволяє росіянам проводити ротацію.

“Відводити ті частини й підрозділи, які втратили боєздатність, де чисельність особового складу менше 50%, у тилові райони. А після відновлення і поповнення вони знову виходять на лінію фронту”, - сказав Скібіцький.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

За його словами, російська оборонна промисловість наразі може виробляти 2 мільйони боєприпасів на рік. Йдеться про снаряди калібром 122 та 152 міліметри.

“Повністю задовольнити потреби російської армії промисловість РФ у 2023 році не змогла. Дефіцит становив приблизно пів мільйона снарядів. Спочатку росіяни розміщували снаряди з Білорусі, потім придбали їх в Ірані, а потім прийшли великі партії боєприпасів з Північної Кореї. Ми знаємо, якими маршрутами їх перевозять, на яких складах зберігають і як їх далі доставляють на фронт”, - зазначив Скібіцький.

Він додав, що у 2024 році Росія планує збільшити виробництво боєприпасів, проте вона стикається з низкою проблем, пов'язаних зі забезпеченням комплектуючих елементів, кваліфікованим персоналом та виробничими потужностями.

“Наша оцінка полягає в тому, що в РФ буде залишатись дефіцит на такому ж рівні - 500 тисяч боєприпасів - і вона буде намагатись десь їх знайти”, - сказав Скібіцький.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало повний доступ до секретних даних про військово-промисловий комплекс Російської Федерації.

Розмова йде про 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства "Спеціальний технологічний центр". За попередніми оцінками, ці дані мають вартість близько 1,5 мільярда доларів.