У Києві вночі збили понад 40 повітряних цілей – КМВА

Російська атака на Київ у ніч на 29 травня була комбінованою, з різних напрямків.

Загалом, силами і засобам української ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено., повідомили у Київській МВА.

Це вже 15-та повітряна атака на столицю з початку травня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Цією ночі знов були дрони. За попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555", йдеться у повідомленні.

Внаслідок падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, обійшлося без жертв. Інформації щодо потерпілих поки не надходило.

"Нагадую важливі речі не знімайте роботу ППО. Цим ви вбереже і наших воїнів протиповітряної оборони, і, відповідно своє життя", наголосив голова Київської МВА Сергій Попко.

Україною вночі 29 травня ширилась повітряна тривога. Повідомляли про пуск ракет з району Каспійського моря. Звуки вибухів чули у Києві та області, а також на Вінниччині, Одещині та Львівщині.