У Криму окупанти намагаються обманути українську розвідку: деталі від ISW

Російські загарбники, які контролюють Крим, займаються дезорганізацією та вводять у оману українську розвідку, стверджує звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналізуючи інформацію українського військового оглядача Костянтина Машовця, експерти зазначають, що підрозділи 31-ї російської дивізії протиповітряної оборони почали використовувати фальшиві позиції та радіопереговори для введення у оману українську розвідку.

У суботу, 2 березня, аналітик повідомив, що підрозділи 31-ї російської дивізії протиповітряної оборони у тимчасово окупованому Криму почали широко використовувати фальшиві позиції та фальшиві радіопереговори, щоб ввести в оману українську розвідку.

Раніше було повідомлено, що у Севастополі, що тимчасово захоплений російськими військами, тривають вибухи вже третій день поспіль. Деякі райони міста залишаються без світла та мають проблеми зі зв’язком.

З поширенням інформації про пожежу біля аеропорту “Сімферополь” та вибухи поблизу військового аеродрому “Саки”, окупаційні адміністрації вирішили не коментувати ситуацію.

1 березня у Севастополі також була оголошена повітряна тривога, під час якої почулися вибухи. Місцеві жителі повідомляли про п'ять вибухів у районі міста, а над Севастопольською бухтою виднілася димова завіса.

Пізніше стало відомо, що російська протиповітряна оборона стріляє біля села Воробйове Сакського району та на півночі від Євпаторії.

Згодом з'явилася інформація, що російська ППО стріляє біля села Воробйове Сакського району, також неподалік Євпаторії. Інформацію підтвердив так званий губернатор Развожаєв.