У мережі з'явилося відео нібито вбивства Фаріон: правоохоронці перевіряють версію

Відео нібито вбивства Фаріон: уточнення правоохоронців
Відео нібито вбивства Фаріон: уточнення правоохоронців

Перевірка відео з вбивством Ірини Фаріон

Українські правоохоронці перевіряють відео, яке розповсюдили російські медіаресурси щодо вбивства Ірини Фаріон. Зазначена публікація звинувачує російських неонацистів. Про це повідомила речниця Національної поліції України Олена Бережна в коментарі виданню "РБК-Україна".

Олена Бережна заявила, що поліція аналізує відео та досліджує його з точки зору слідства.

Відео з'явилося в російських пабліках наприкінці 24 липня. Воно прикріплене до ролика під назвою "маніфест українського автономного революційного расиста". На всьому ролику є вотермарк NS/WP.

У відео тривалістю менше 10 секунд, наведені кадри, де можна почути крик і постріл, а також згадується місце, де це сталося.

В Telegram-каналі NS/WP двіжущимся рядком йде довгий текст маніфесту, який закликає вести расову війну і покарати тих, хто "продав країну після Майдану". Також у ролику показано невелику частину "уроку української" з Фаріон, а потім - видимий запис її вбивства.

Ірина Фаріон померла ввечері 19 липня після замаху. Зловмисник стріляв у неї на вулиці у Львові. Лікарі боролися за її життя, але стан був критичний. Сусіди помітили молодого хлопця біля її будинку протягом тижня.

Читайте також