У Міноборони анонсували інноваційне оновлення застосунка Армія+

Додано новий функціонал до додатку Армія+
Додано новий функціонал до додатку Армія+

Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко оголосила про подальші плани розвитку застосунку Армія+, який стане основним цифровим інструментом для військових.

Під час зустрічі з американською делегацією, очолюваною віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором, Черногоренко розповіла про нові функції та сервіси, які з’являться у наступних версіях програми, повідомляє МОУ.

Вона зазначила, що наступна версія Армія+ буде мати навчальний модуль, який надаватиме основну інформацію про військову справу. Цей модуль вже узгоджено з Генеральним штабом ЗСУ. Також планується впровадження цифрового військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, як і паперовий, а також системи соціальних пільг, знижок і бонусів для військових від бізнесу.

«У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета — зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії», підкреслила Черногоренко.

Крім того, було оголошено оновлення застосунку Резерв+, яке буде мати інноваційний сервіс рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

Армія+

«Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав Сил оборони, отримали повну картину можливостей служби», додала заступниця міністра.

Після зустрічі сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у сфері інновацій та цифрової трансформації оборонного сектору України. Американська делегація високо оцінила прогрес Міноборони, зокрема в рамках заснування Коаліції дронів та впровадження нових законодавчих ініціатив.

Нагадаємо, Міноборони оголосило про відстрочки у "Резерв+": хто може отримати.

Раніше ми повідомляли, що в Україні було запущено чат-бот "Армія+": для чого він і як працює.

Читайте також