У Молдову могли в'їхати диверсанти під виглядом футбольних фанатів: подробиці

Диверсанти, задіяні в спробі державного перевороту в Молдові, могли потрапити в країну під виглядом сербських футбольних уболівальників.

Про це заявив депутат від правлячої партії Молдови "Дія і солідарність" Андріан Кептонар в ефірі місцевого телебачення, передає Gazeta.ua. Він нагадав, що цього тижня в Кишиневі заплановано матч між футбольними клубами Сербії та Молдови "Партизаном" і "Шерифом" відповідно.

"Спочатку планували, що в нашу країну прибудуть вболівальники сербської команди. Завдяки зусиллям Служби інформації та безпеки ще задовго до того, як з'явилася інформація, надана президентом України Володимиром Зеленським, сербський клуб буде грати при порожніх трибунах тому що так планували завезти диверсантів", сказав депутат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У пресслужбі сербського футбольного клубу "Партизан" підтвердили заборону для в'їзду вболівальників до Молдови.

Там зазначили, що тих футбольних фанатів, хто вже прибув до країни, депортували назад в Сербію.

13 лютого президентка Молдови Мая Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у країні.

Раніше президент України Володимир Зеленский повідомив, що українська розвідка перехопила російський план щодо встановлення контролю над Молдовою.

Повітряний простір Молдови після тимчасового закриття відкрили. Про це у вівторок повідомив уряд країни.

Авіапростір закривали для забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації. За непідтвердженою інформацією, на територію країни нібито проник безпілотник.