У Москві силовики РФ вбили громадян Казахстану: Астана відреагувала

Казахстан розслідує вбивство своїх громадян у Росії

Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану розпочав розслідування після повідомлень ЗМІ про те, що двоє громадян Казахстану були вбиті співробітниками російських силових структур, які намагалися організувати теракт в Росії. Цю інформацію підтвердив сам КНБ на своєму сайті.

ЗМІ опублікували інформацію про те, що силові структури Росії ліквідували двох громадян Казахстану при спробі організувати теракт в Росії. КНБ розслідує цей випадок у співпраці з ФСБ Росії.

КНБ наголосив, що громадянство Казахстану та виїзд цих осіб до Росії підтверджено.

7 березня ФСБ заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджують, готували бойовики організації ІДІЛ в Афганістані. Під час затримання терористи зробили збройний опір, і їх було нейтралізовано.

За словами журналу "Медуза", на місці проживання підозрюваних, ФСБ знайшла зброю, боєприпаси та компоненти для виготовлення вибухових пристроїв. ФСБ почало кримінальне провадження за підготовку до теракту.

За даними телеграм-каналу Astra, перестрілка між ФСБ та "терористами" сталася вранці 7 березня в селі Коряково Калузької області. Підозрювані, 35-річний Сабіт Аширалієв та 32-річний Джанібек Таскулаєв, прибули до Росії 28 лютого.

Раніше казахстанський Freedom Finance Bank Kazakhstan призупинив операції з російською платіжною системою "Мир" через страх вторинних санкцій США.