У Непалі закликали РФ повернути їхніх громадян, які воюють в Україні

Глава МЗС Непалу повідомив, що Росія запропонувала роботу понад 200 громадянам Непалу. Цю інформацію МЗС одержало з численних заяв громадян, які вже приєдналися до роботодавців у Росії.

Рішення про співпрацю

Глава МЗС Непалу, вважаючи це питання надзвичайно важливим, висловив свою глибоку занепокоєність та обурення щодо дій Російської Федерації. Він наголосив, що такі дії Росії є некоректними та неприйнятними з точки зору дотримання міжнародного права і суверенітету Непалу.

«Ми настійливо закликаємо Російську Федерацію припинити незаконні дії та вжити заходів для забезпечення дотримання прав наших громадян. Ми не можемо дозволити нашим громадянам бути предметом експлуатації та неправомірної рекрутації», - заявив глава МЗС.

Ситуація викликала серйозну обуреність серед уряду Непалу та наголошується, що мають бути вжиті відповідні заходи для захисту громадян країни та їхніх прав. Уряд МЗС Непалу уже скликав відповідну нараду, де обговорюватимуться подальші кроки стосовно цієї проблеми.

Прослуховування обвинувачень

У міжнародних засобах масової інформації почали поширюватися повідомлення про незаконну рекрутацію громадян Непалу російськими роботодавцями. За даними МЗС, понад 200 людей звернулися до посольства Непалу з проханням допомогти їм повернутися додому та захистити їхні права.

«Ми проведемо ретельне розслідування та забезпечимо всебічну допомогу нашим громадянам, які потрапили в цю складну ситуацію. Ми вимагатимемо від Російської Федерації відповідальності за свої дії і забезпечимо негайне реагування на цю проблему», - заявив глава МЗС.

У найближчий час очікується, що уряд Непалу розпочне переговори з урядом Російської Федерації щодо цієї проблеми і вживатиме відповідні заходи для захисту та вирішення прав громадян, які постраждали через незаконну рекрутацію.