У Німеччині оцінили вплив західної зброї під час атаки на Курську область

Військова техніка під час атаки
Військова техніка під час атаки

Західна зброя грає важливу роль в українському наступі в Курській області, повідомляє "Хвиля". Зокрема, американська ракетна установка HIMARS завдала удару по колоні російських БТР.

Українські підрозділи атакували групу російських солдатів на дорозі до міста Рильська. Зазначається, що американські та німецькі бойові машини піхоти Stryker та Marder беруть участь у наступі. Представник Держдепартаменту США пояснив, що це відповідає умовам американської допомоги в галузі озброєнь.

Голова комітету з оборони німецького бундестагу також не бачить проблем з присутністю німецької зброї на російській території. Проте питання про офіційну позицію уряду Німеччини залишається відкритим.

Розміщення західної зброї є предметом розбіжностей між Україною та її партнерами. Вашингтон і Берлін виправдовували свою стриманість побоюваннями подальшої ескалації конфлікту.

Україна використовує західну зброю для захисту від атак Росії. Проте далекобійна зброя забороняється для ударів углиб Росії. Реакція Москви на дії України лише посилює враження, що "червона лінія" є умовною і може змінитися.

Успішний наступ ЗСУ змушує РФ знімати підрозділи з Донбасу для захисту Курської області.

Читайте також