У Парижі було закрито Ейфелеву вежу: яка причина

Ейфелева вежа закрилася через страйк персоналу

Страйк персоналу спричинив закриття Ейфелевої вежі - однієї з головних визначних пам'яток Парижа. Про це повідомляє The Guardian. Профспілка CGT, яка організувала страйк, стверджує, що це було зроблено з метою звернути увагу на недоліки фінансової політики компанії, що керує вежею. За словами страйкарів, менеджмент не правильно оцінює кількість щорічних відвідувачів вежі та витрати на її підтримку.

Співробітники також критикують незадовільний технічний стан вежі. Вони попереджають, що якщо ці проблеми не будуть вирішені, вежа може бути закрита для туристів до початку Олімпійських ігор в 2024 році.

CGT вважає політику компанії SETE, що управляє вежею, непослідовною. За їхніми даними, компанія розраховує на 7,4 млн туристів щороку, але жодного разу такої кількості не було. Перед пандемією кількість відвідувачів знизилася з 7 мільйонів до 5,9 млн.

Страйк відбувся у день сторіччя з дня смерті інженера Гюстава Ейфеля, який побудував вежу. Профспілка CGT назвала страйк "символічною акцією в символічний день". Великий концерт, приурочений до цієї дати, відбувся біля підніжжя вежі.

Нагадаємо, що французький банк Societe Generale планує покинути ринок Росії назавжди, оголосивши про нове рішення щодо свого бізнесу в цій країні-агресорці.