У Північній Кореї хочуть розбудувати власний флот

Новий флот КНДР на півночі
Новий флот КНДР на півночі

Під час відвідування будівельного майданчика військово-морської бази, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про необхідність зміцнення могутності своєї країни на морі. Він виразив бажання побудувати порт, що зможе використовувати системи озброєння військових кораблів.

За словами Кім Чен Ина: "Тепер, коли незабаром в нас з'являться великі надводні військові кораблі та підводні човни, які не можуть бути закріплені існуючими засобами для швартування військових кораблів, будівництво військово-морської бази для експлуатації нових великих військових кораблів стало актуальним завданням."

За інформацією Reuters, КНДР останнім часом займалася дообладнанням нового підводного човна-носія балістичних ракет на корабельній верфі Sinpo South. Також Кім Чен Ин наказав збільшити внутрішні інвестиції в суднобудівні проєкти.

Північна Корея активно співпрацює з Росією у військовій сфері і допомагає Росії вести війну проти України. Співробітники Державного департаменту США заявили про намір реагувати та залучити режим Кім Чен Ина до відповідальності за його підтримку агресії.

Джерело: ZN.UA

Читайте також