У Польщі запрацювали безкоштовні школи для українських дітей: список адрес та як записатися

У Польщі відкрили безкоштовні "Вечірні школи" для українських підлітків

У Польщі запустили проект "Вечірня школа" для українських дітей. Організатором став фонд "Незламна Україна". Про це повідомляє видання "Хвиля".

У "Вечірній школі" діти можуть вивчати українські та польські предмети, відвідувати заняття з мов (української, польської, англійської) та природничих наук (хімії, біології). Також є можливість підготуватися до історії України або Польщі.

Вечірня школа допомагає підліткам покращити знання та підготуватися до вступу до університету

Проект стане корисним для учнів 13-15 років, які прагнуть підвищити рівень знань та успішно скласти іспити. Також це відмінна можливість для новоприбулих до Польщі або для учнів, які навчаються в онлайн-школі та хочуть оволодіти польською мовою. "Вечірня школа" пропонує вивчення польських слів у всіх предметах, що допомагає адаптуватися до навчання в польській школі.

Особливістю проекту є те, що заняття проводяться офлайн, що дає змогу спілкуватися з однодумцями та вивчати мову в розумінні культурних особливостей. Навчальний процес організований двічі на тиждень вечорами, з перервою на харчування.

Проміжні тестування показали, що "Вечірня школа" діє і відчувати її ефект можна. 80% дітей покращили свої знання на 25-30%, що свідчить про успішну співпрацю освітніх організацій та педагогів.

Для запису до "Вечірньої школи" потрібно заповнити спеціальну форму за посиланням.

Адреси "Вечірніх шкіл" у Польщі:

  • Жешув, Sp.28 ul. Соларза 12
  • Познань, ТОВ № 2 за адресою Os.Jagielloński 128
  • Люблін, Sp nr. 29 ul. Wajdeloty 1
  • Гданськ, вул. Miszewskiego 12/13
  • Лодзь, Plac Wolności 12.

Заняття проводяться безкоштовно для дітей з України.