У РФ стверджують, що «успіхи російських спортсменів – це перемога Путіна»

Президент Федерації спортивної боротьби Росії засуджує війну проти України

Президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі висловив своє ставлення до виключення російських борців, які підтримують війну проти України, зі змагань.

“Борцівська світова спільнота монолітна і єдина в тому, що нелюдяно приймати ті рішення, які зневажають усі загальнолюдські цінності та основи Олімпійської хартії. Сьогодні все трактується так, що будь-яка перемога – неважливо, на якому майданчику – це перемога Путіна. Ми це чули. І, звичайно, це перемога нашого президента, а як інакше?”

Раніше Маміашвілі заявляв, що спортивна боротьба в Росії повністю підтримує політику президента Російської Федерації. Він зазначив, що російські борці будуть розглядати можливість участі в Олімпійських іграх для доказу того, що незважаючи на обмеження та санкції, медалі у цих змаганнях все одно поїдуть в Росію.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет відхилив участь російського олімпійського чемпіона з вільної боротьби Абдулрашида Садулаєва у ліцензійному турнірі в Баку, де були розіграні ліцензії на Олімпійські ігри.