У Росії пройде щорічний економічний форум. Він підкреслює економічну ізоляцію

До вторгнення Росії в Україну багато світових політиків приїжджали на щорічний економічний форум у Санкт-Петербурзі.

А зараз він став показником посилення ізоляції Росії, пише Bloomberg.

Цього року на форум прибули здебільшого чиновники нижчого рівня з країн, які значною мірою зберігали нейтралітет щодо війни. Були гості з Близького Сходу, Латинської Америки та Азії.

Російський президент Володимир Путін виступить на пленарному засіданні форуму, повідомив його речник Дмитро Пєсков.

Найвищим європейським гостем 2023 року став міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Запланували його виступ на панелі глобальної енергетики з міністром нафти Венесуели Педро Теллечеа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії відмовився їхати у Росію

Будуть офіційні представники Шрі-Ланки, Лаосу, В'єтнаму, Туреччини та Таїланду.

Форум відвідають керівники Асоціації європейського бізнесу та Американської торгової палати в Росії. При цьому Росія заборонила присутність ЗМІ з "недружніх" країн.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відмовився їхати на форум. Не буде президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Прем'єр-міністр Куби Мануель Марреро Крус візьме участь у нараді, присвяченій зв'язкам Росії та Латинської Америки. На панелі, присвяченій двостороннім торговим відносинам, будуть посол Китаю в Москві Чжан Ханьхуей та лідер Союзу китайських підприємців у Росії. Лише два представники індійського бізнесу увійшли до секції з російсько-індійських стосунків.

Найбільше буде гостей з Близького Сходу. Групу офіційних осіб ОАЕ очолить міністр економіки Об'єднаних Арабських Еміратів Абдулла бін Тук Аль Маррі.

У форумі візьмуть участь кілька російських олігархів. Заплановані вечірки.

Організатори написали на сайті ПМЕФ, що потрібно брати із собою до Санкт-Петербурга долари чи євро. Через санкції вони не зможуть використовувати свої банківські картки в Росії.

Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу з єдиним політичним, військовим, економічним простором і однією ядерною зброєю на двох, становлять певну проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

Про це на пленарному засіданні другого Євразійського економічного форуму 24 травня заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.