У Росії згорів екскурсійний літак (відео)

У Читі, на території приватного зоопарку "Радуга", сталася пожежа, в результаті якої згорів літак Ту-154. Місцеві служби МНС повідомили, що внутрішня оббивка літака загорілася на площі 70 квадратних метрів.

За даними російських ЗМІ, повідомлення про пожежу надійшло о 15.39 за місцевим часом. Пожежні з'ясували, що вогонь охопив внутрішню оббивку літака на площі 70 квадратних метрів і швидко розповсюдився. Вдалося ліквідувати горіння та локалізувати пожежу. Причини загоряння наразі невідомі.

На території приватного зоопарку знаходяться два літаки Ту-154. Власник зоопарку, Віталій Шляхта, придбав ці літаки в аеропорту і вирішив зробити їх пам'ятками авіації. Він планував проводити екскурсії для дітей та надавати можливість відвідувачам пілотувати ці літаки за допомогою програми-симулятора. Один літак з'явився в 2019 році, а другий - у 2020.

Також в останні дні в Росії сталося ще дві пожежі на борту літаків. У Новосибірську Boeing 737 авіакомпанії S7 здійснив екстрену посадку через загоряння двигунів. У Бурятії вантажний літак Ту-204 авіакомпанії "Аеростар" загорівся після зльоту. У обох випадках ніхто не постраждав.