У Севастополі чули потужний вибух: повідомляють про ураження корабля РФ

Поранення корабля РФ після потужного вибуху
Поранення корабля РФ після потужного вибуху

13 жовтня жителі тимчасово окупованого Севастополя сповістили про гучний вибух, який стався вранці.

Інформація про те, що на рейді Севастополя вибухнув корабель, була опублікована в Telegram-каналі "Крымский ветер".

В соціальних мережах повідомляли, що внаслідок могутнього вибуху спрацювали сигналізації автомобілів.

Спочатку вважали, що це могло бути через вибух і дим з малого ракетного корабля проекту 21631 "Буян-М", на якому базуються "Калібри". Однак пізніше в Telegram-каналі повідомили, що отримали чіткіші фотографії. Виявилося, що це був патрульний корабель проекту 22160 під назвою "Василь Биков". Судно знаходиться на зовнішньому рейді і виглядає цілим.

Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу новин - INKORR

В повідомленні також зазначається, що "ймовірно, воно виділило чорний дим з труби - шлейф, і цей момент співпав з підводним вибухом під час навчань".

Окупаційна влада Севастополя також висловила припущення, що звук вибуху став наслідком військових навчань.

Проте, джерела в СБУ повідомили, що атака на ракетонасос "Буян" та підрив "Державин", який стався два дні тому, були проведені спільно з ВМС України за участі Служби безпеки. Поки що деталі не розголошуються, але додається, що обидва судна отримали удар від експериментальної зброї "Морських малюків".

"Після першого підриву російські тральщики та водолази не змогли виявити нашого нововведення. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який втік від наших розробок. Носій крилатих ракет "Буян" не зміг повторити "подвиг" "Алроси" і сьогодні отримав ураження від експериментальної зброї "Морських малюків" на севастопольському рейді", - повідомили джерела в СБУ.

11 жовтня біля окупованого Севастополя був пошкоджений корабель Чорноморського флоту Росії під назвою "Павел Державин". За інформацією речника ВМС ЗСУ, капітана третього рангу Дмитра Плетенчука, судно вибухнуло з невідомих причин.

Вночі 13 вересня у Севастополі також було знищено великий десантний корабель окупантів під назвою "Мінськ" за допомогою ракетного удару.

Читайте також