У США планують конфіскувати активи російських олігархів на $700 млн

Міністерство юстиції США опублікувало розширений список судових позовів проти російських олігархів та їхніх спільників і повідомило про арешт двох посередників російського олігарха, який підпав під санкції.

Зокрема, у Мінюсті висунуто 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п'ять звинувачень проти юридичних осіб, з метою конфіскації активів на суму близько 700 мільйонів доларів.

Адміністрація Байдена прагне збільшити фінансовий тиск на президента Путіна через його втручання в Україну та смерть Олексія Навального, російського політика і активіста проти корупції.

Міністерство юстиції також оголосило про подачу цивільного позову на конфіскацію двох розкішних квартир у Маямі, які належать російському олігарху Віктору Перевалову, який підпадає під санкції.

Окремо було представлено обвинувальний акт щодо управління розкішною яхтою, яка належить російському олігарху, який підпав під санкції.

У цьому обвинуваченні зазначено, що Владислав Осипов, росіянин 52 років, звинувачується у 17 злочинах, включаючи шахрайство в банках, відмивання грошей та порушення санкцій.

Він також звинувачується у веденні розкішної яхти довжиною 255 футів, яка належить російському олігарху Віктору Вексельбергу, який підпадає під санкції.

Державний департамент США розмістив винагороду до 1 мільйона доларів за інформацію про Осипова, яка може призвести до його арешту та засудження.

Повідомлення Міністерства юстиції стосувалося внесення змін до списку звинувачень, оголошених проти осіб, співпов'язаних з підсанкційним олігархом Андрієм Костіним, і арешт обох осіб, які виступали посередниками для Костіна.

Джерело: Українська правда