У США пройшла випробування балістична ракета, яка замінить Atacms (фото)

В Сполучених Штатах Америки успішно пройшли виробничі випробування нової балістичної ракети Precision Strike Missile (PrSM), заявило міністерство оборони США. Випробування зброї малої дальності проводила компанія Lockheed Martin на полігоні White Sands у Нью-Мексико. Завдяки цьому успіху армія США наблизилась до введення нової ракети Precision Strike Missile на озброєння.

У першому кваліфікаційному випробувальному польоті, що відбувся в понеділок, ракету запустили з ракетного комплексу M142 Himars. Попередні результати випробувань свідчать про те, що ракета Precision Strike Missile Increment 1 успішно пройшла тестування щодо прогнозованої траєкторії польоту, летальності, кута ураження та висоти розриву. Звіт про льотні випробування буде опублікований у грудні 2023 року.

Зазначено, що нова ракета показала найкоротшу дальність польоту, яка становить менше 85 кілометрів, але це не впливає на її здатність уражати цілі. Це значний крок вперед для армії США в удосконаленні своїх військових можливостей.

У іншому порушенні глобального безпекового становища, Північна Корея успішно випробувала нові твердопаливні двигуни для своїх балістичних ракет. Це дає їм здатність непомітно атакувати Японію та інші країни. Крім того, Росія вирішила скасувати ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань, що також підірвало глобальну безпеку. У між тим іранська армія продовжує випробовувати свої нові дрони-камікадзе під назвами Sina і Fateh.