У Стамбулі через будівництво метро обвалився триповерховий будинок (відео)

У Стамбулі впав житловий будинок через обвал ґрунту після будівництва станції метро

В четвер у Стамбулі в результаті обвалу ґрунту впав житловий будинок, однак мешканцям вдалося евакуюватися. Обвал стався на дорозі поблизу будівлі, і через півгодини сам будинок з тріщинами обвалився. Інформацію про це опублікувало видання Milliyet.

«Стався обвал ґрунту, після чого будова впала. Ніхто не постраждав», – заявили у пожежній службі району Умраніє. Вулицю було перекрито для руху і вжито заходів безпеки.

В соцмережах поширюються відео обвалу тріщиновитої будівлі висотою три і чотири поверхи. Свідки також повідомляють, що автомобіль провалився під землю.

Заява губернатора Стамбула говорить: «18 січня 2024 року в районі Умраніє стався обвал тріповерхової будівлі на лінії метро Göztepe - Ümraniye. На щастя, під час інциденту ніхто не постраждав, оскільки будівля була порожньою. «Були забезпечені необхідні заходи безпеки навколо будівлі». 

Як згодом стало відомо, мешканці будинку були евакуйовані близько 3 місяців тому, і планувалося його знести. Але перукарня, що знаходилась у будинку, продовжувала працювати. На щастя, в той момент зала перукарні була порожньою.

Роботи з будівництва нової лінії метро тривають в районі Умранія на азіатській частині Стамбула. Відкриття нових станцій заплановане на 2025 рік.

У центрі Стамбула трапився ще один обвал п'ятиповерхового будинку

В центрі Стамбула впав п'ятиповерховий будинок через його часткове обвалення. Інцидент стався на вулиці Кемералти в районі Каракей. Фрагменти будівлі впали на дорогу, і вулицю перекрили для руху. Також обламки попали на трамвайну колію, і утворилася хмара пилу. Дякуючи реакції поліції, ніхто з пішоходів не постраждав. Зазначається, що будинок був аварійним і дуже старим.