У тисняві на святі задавили 115 людей

Тиснява на святі
Тиснява на святі

13 жовтня 2013 року сталося трагічне подія під час індуїстського свята Наваратрі в Індії, яка призвела до загибелі 115 осіб і поранення більше 110. Паніка виникла під час святкування, присвяченого індуїстській богині Дурге. Близько 500 тисяч паломників зібралися в храмі Ратангарх Мата в селі Ратангарх, розташованому в центральній частині країни.

У 2006 році в цьому самому місці загинуло 56 паломників після того, як їх змило високою водою річки Сінд. У зв'язку з цією трагедією, уряд штату побудував міст через річку. Міст, розташований за 1,5 км від храму, має довжину 400 метрів і ширину 7 метрів.

13 жовтня 2013 року, в неділю, приблизно о 9 ранку близько 25 тисяч осіб знаходилися на мосту, коли частина перил зламалася. Виникла чутка, що міст може обвалитися, і народ почав панікувати і бігти. Багато людей загинули чи отримали поранення через те, що були затоптані чи потонули, скинувшись у річку. Більшість жертв складали жінки і діти.

Рятувальні роботи ускладнила сильна пробка на дорозі до храму, яка була близько 7 кілометрів. Обурені родичі загиблих виразили своє невдоволення, кидаючи каміння у поліцію і в результаті кілька людей отримали поранення.

Деякі свідки повідомили, що поліцейські грабували і намагалися приховати кількість загиблих, шляхом скидання тіл у воду. Але заступник генерального інспектора місцевої поліції строго заперечував такі звинувачення та свідчення.

Вада штату оголосила, що виплатить компенсацію в розмірі 52,5 тисяч гривень для родичів загиблих та 17,5 тисяч гривень для постраждалих.

Деякі свідки стверджують, що кількість загиблих може бути до 400, але представники поліції і місцевої влади намагаються занизити ці дані.

Читайте також