У Великій Британії закриваються нічні клуби: причина

Нічні клуби у Великій Британії стають менш популярними через зміну у смаках молоді

Заправодослідження показують, що все більше молодих людей вибирають здоровий спосіб життя і не ходять до нічних клубів. Це призводить до закриття багатьох клубів у Великій Британії, зокрема 17 закладів прекрасних клубів Pryzm та Atik, що призвело до втрати 500 робочих місць.

Аналітики стверджують, що зміни відбулися через те, що молоді люди прагнуть свідомо підтримувати здоровий спосіб життя і припиняють споживати алкоголь. Відповідно, вони втрачають інтерес до відвідування нічних клубів.

«Останні роки пройшло багато досліджень, які свідчать про те, що молоді люди п'ють менше алкоголю», – говорить Том Аллінгем з грошової консультативної групи Save the Student.

Крім того, студенти, які зайняті роботою, часто не мають часу на зустрічі з друзями.

«65% студентів (згідно з нещодавнім опитуванням NUS), які працюють, працюють більше, ніж минулого року. Через це багато з них не можуть спілкуватися з друзями взагалі», – розповідає Хлоя Філд з NUS.

Спеціаліст аналізу роздрібної торгівлі Кетрін Шаттлворт пояснює, що закриття клубів є результатом зміни в уподобаннях молоді людей та розподілу їх фінансових ресурсів.

«З'явилися інші заклади, як бари з дартсом та гольфом, різноманітні заклади харчування та багато інших розваг, особливо влітку», – розповідає вона.

Спеціаліст також вказує на вплив пандемії коронавірусу на зміну уподобань молодих людей.

«Після пандемії змінилися звички молоді люди, зокрема ті, хто виповнив 18 років у період карантину, не мають звички відвідувати клуби», – підкреслює Кетрін Шаттлворт.