Удари по складах боєприпасів у РФ можуть вплинути на хід бойових дій - ISW

Атака на склади боєприпасів в Росії
Атака на склади боєприпасів в Росії

За даними Інституту вивчення війни, удари Збройних сил України по тилових логістичних об'єктах на території Росії спричинять значно більший оперативний тиск на російських військових.

У звіті наголошується, що влітку 2022 року українські війська атакували російські склади боєприпасів реактивними системами HIMARS на тимчасово окупованих територіях України. Це змусило російську армію перерозподілити свої арсенали, що призвело до зниження ефективності їхньої логістики.

Аналітики ISW не виключають можливості, що удари Збройних сил по російських складах боєприпасів на території Росії, подібні до атаки в Торопці, можуть змусити російське військове командування вжити аналогічних заходів щодо реорганізації та розкладання систем підтримки і логістики для зменшення наслідків таких ударів.

"Російські військові, швидше за все, не прихилилися до вразливостей на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України стосовно ударів на великі відстані, може дозволити ЗСУ ефективніше використовувати такі вразливості ворога", - йдеться у звіті.

За даними Інституту, удари української армії по російських складах боєприпасів і ракет можуть знищити значну частину матеріальних резервів росіян.

"Удари українських військових по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться, якщо Сили оборони матимуть матеріальну базу, здатності та дозвіл на проведення масштабної кампанії з ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території Росії", - відзначають аналітики ISW.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також