Угорщина погрожує заблокувати вступ України в ЄС: Кулеба поставив на місце Орбана

Угорщина загрожує заблокувати початок переговорів про вступ України в Європейський Союз, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після прокоментував заяви прем'єр-міністра Віктора Орбана. Зокрема, він зазначив, що президент України запрошував Орбана відвідати Україну, і це запрошення все ще залишається відкритим. Водночас, угорське запрошення для української делегації стає не вперше темою обговорення. Міністр також зазначив, що українські представники обговорювали питання освіти національних меншин зі своїми угорськими колегами. Він закликав не переживати щодо можливого блокування і зазначив, що Україна вже просувається на шляху до вступу в ЄС.

За словами Кулеби, Угорщина може розглядати свої інтереси, але в Україні відмічають, що рішення про переговори вже робиться на рівні Європейської Ради. Міністр також зазначив, що в країні проведена велика робота і сформовані політичні баланси в ЄС. Однак, він не виключає, що кожна країна намагається розіграти ситуацію на свою користь.

Нагадаємо, Угорщина готується використовувати своє право вето на саміті ЄС у грудні щодо вступу України. Там лідери країн ЄС мають ратифікувати рекомендацію Єврокомісії про початок переговорів з Україною про приєднання до ЄС.