Ухилянти за допомогою драбини намагалися втекти до Молдови

Працівники Державної прикордонної служби України затримали двох порушників, які спробували перетнути протитранспортний рів до Молдови з драбиною в руках.

За словами прикордонників, чоловіки задумали маршрут до придністровського регіону Молдови і підготувалися з телескопічною драбиною. Вони успішно подолали бездоріжжя, але при спробі подолати рів, їх затримали прикордонники.

«Чоловіки спланували маршрут до придністровського регіону Молдови та екіпірувалися телескопічною драбиною. Наче на змаганнях, вони долали перешкоди бездоріжжям, але на крайньому етапі – подоланні рову, були «дискваліфіковані» прикордонниками», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники повідомили, що відносно чоловіків складено адміністративні протоколи і справи направлено до суду.

Нагадаємо, раніше були затримані ухилянти, які намагалися переплисти річку Тису на камерах для шин. Всі затримані скористалися послугами переправників, які за $4 тис. пропонували безпечний перетин кордону на човнах. Але прикордонники запропонували їм перепливати річку за допомогою надувних автомобільних камер для шин.

Також прикордонники затримали ухилянта, який хотів незаконно перетнути кордон, але для нього перешкодою стали вовки, з якими він зустрівся під час подорожі.

Треба також зазначити, що працівники Національної поліції ведуть розслідування майже 9400 кримінальних справ щодо ухилення від мобілізації, а до суду вже направлено 2600 обвинувальних актів.

Читайте також:

  • Скільки ухилянтів притягнуто до відповідальності у 2023 році: названо цифри
  • Ухилянтів, які отримали умовний термін, все одно мобілізуватимуть – Нацполіція
  • Усе через ухилянтів: нардеп пояснив, чому в Україні все більше ФОПів