Україна хоче конфіскувати активи компанії, пов’язаної з російським букмекером 1xBet

Міністерство юстиції розпочало процес конфіскації активів ТОВ "Роял Пей"

25 грудня Міністерство юстиції України розпочало процес конфіскації активів компанії ТОВ "Роял Пей". Про це повідомила директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення активів компанії у дохід держави.

Просимо застосувати санкцію до ТОВ "Роял Пей" та стягнути в бюджет України цінні папери та грошові кошти на загальну суму понад 1,8 млрд грн

Намір Німеччини конфіскувати російські активи

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Німеччини Петер Франк планує конфіскувати більше 720 млн євро ($788,9 млн) російських активів. Ці активи раніше були лише заморожені.

Україна також може отримати допомогу від Євросоюзу, який може спрямувати в бюджет країни до 3-4 млрд євро з заморожених російських активів. Однак, ЄС ще не прийняв рішення щодо механізму конфіскації цих активів.

Відмова певних країн ЄС від підтримки України

Деякі країни Європейського союзу не підтримали пропозицію Іспанії використати прибуток від заморожених російських активів для допомоги Україні. Ця пропозиція обговорювалася під час зустрічі представників ЄС. За оцінками Іспанії, прибуток від резервів Банку Росії до 2027 року може становити 17 млрд євро.

Повноваження уряду РФ щодо конфіскації активів

Президент Росії Володимир Путін підписав укази, що дають уряду РФ право на конфіскацію та примусовий продаж активів європейських енергетичних компаній.