Україна перевиконує план виробництва ударних безпілотників

Ударні безпілотники виробництва України
Ударні безпілотники виробництва України

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна значно перевиконає початковий план виробництва малих ударних безпілотників FPV до 2024 року. Також країна збільшить виробництво дронів середньої та дальньої дальності. FPV-дрони, які використовуються у війні, є дуже потужними та виконують важливу роль. Україна також застосовує дрони для ударів по території Росії, зокрема по військових та енергетичних об'єктах.

«Ми довели, що червоних ліній немає. Тепер ми можемо легко дістатися до Росії глибоко всередину, приблизно на 1500 кілометрів, і ми показали це десятки і десятки – якщо не сотні – разів», – сказав Камишін, підкресливши вплив української промисловості на перебіг війни.

Збільшення виробництва безпілотників є частиною масштабних зусиль України щодо розширення власної оборонної промисловості. Країна співпрацює з НАТО та Заходом, а також успішно модифікує свою зброю для нових завдань. Також, Україна встановлює морські дрони з системами залпового вогню та використовує протикорабельні ракети як зброю для наземних нападів.

За даними, в російському Білгороді відбулися вибухи та російська протиповітряна оборона спрацювала внаслідок обстрілу, що призвело до пошкодження інфраструктури та постраждалих. Також, вночі в Ростовській області Росії сталися вибухи, працювала протиповітряна оборона, а потім виникла пожежа на електропідстанції.

Читайте також