Україна та Греція готують договір щодо гарантій безпеки, - Зеленський

Україна розпочала підготовку до укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії з Грецією.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з главою уряду Греції Каріакасом Міцотакісом.

"...Нашої співпраці в галузі безпеки. Сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду до підписання. Маємо зафіксувати в ній і вже досягнутий рівень співпраці та підтримки на цей рік, а також і на наступні десять років – саме довготривала безпекова співпраця дає найкращі результати.

Також у цьому році маємо максимально активно працювати, щоб зменшити здатність Росії фінансувати агресію. Що менше буде в Путіна грошей, то менше людей він зможе вбити. Він не хоче ніякого миру, ніякої дипломатії".

Глава держави наголосив, що потрібно й надалі посилювати санкції проти Росії та карати російських убивць за все, що вони наробили:

"Важливо допомагати нашій обороні. Важливо обмежувати економічний потенціал російських терористів.

Важливо підтримувати роботу Міжнародного кримінального суду та протидіяти російській дезінформації. Кожен день має наближати справедливий мир. І я вдячний Греції, вдячний Премʼєр-міністру Міцотакісу за відчутну допомогу заради миру".

Нагадаємо, Зеленський та Міцотакіс вшанували в Одесі пам'ять загиблих внаслідок попадання російського дрону до житлового будинку.

Також Зеленський прокоментував ракетний удар РФ по Одесі: вибух стався "поруч" з лідерами України та Греції.